Jókor jó helyen a tatabányai vasalt utakon

2024 viaferrata baleset vasaltutak via ferrata tatabánya magyar barlangi mentőszolgálat bmsz2024. június 15-én délelőtt, szép napsütéses időben a tatabányai „vasaltutakon”, a via ferratakon számos ember mászott. A különböző nehézségű utak lehetőséget adnak kezdőtől haladóig mindenkinek a szabadidő kellemes eltöltésére.

Egyik barlangi mentőnk is a helyszínen haladt az egyik úton, amikor segélykérést hallott a közelben.

A segítségkérés egy fiatalembertől érkezett, aki a legnehezebb, „E” nehézségű „KATA” úton rekedt, ereje elhagyta, nem tudott továbbhaladni.

A helyszínen tartózkodó kollégánk jókor volt jó helyen, odasietett, majd a nála lévő kötelet használva kimentette és leengedte a fiatalembert a fal tövébe, ahonnan már erőt gyűjtve gyalogosan vissza tudott sétálni a kiindulóhelyre.

A tatabányai vasaltutakon túravezetés kérhető, ha magunk vállalkozunk a bejárásra, figyeljünk az útvonalak nehézségi besorolására, és a nekünk megfelelőt válassszuk!

A helyszínen tanfolyamok is indulnak, valamint felszerelés bérlésére is van lehetőség. Ha szeretnék kipróbálni ezt a sportot, mindenképpen tanácsos tanfolyamon részt venni, és vezetővel látogatni a pályákat. 

Fotó: Filei Károly

Keresés