Vizsgáztatás közben riasztották a BMSZ-t a közeli Hármashatár-hegyre

Jobboldalon a fennakadt siklóernyősA Magyar Barlang Mentőszolgálat kiemelt feladatai között kezel a hazai barlangászok oktatását, képzését, ezért az Oktatási Szakosztállyal együttműködve részt vesz különböző tanfolyamok üzemeltetésében. A hétvégén tagjaink nagy létszámmal segédkeztek egy 100 fős, a Budai-hegység kőfejtőiben és barlangjaiban rendezett vizsgáztatási program lebonyolításában. Ilyen értelemben „pont jókor” érkezett egy riasztás egy siklóernyős iskola vezetőjétől: az egyik tanítványuk egy félreskerült landolás közben fennakadt egy fán a hármashatár-hegyi repülőtér közelében.
 
Mivel egyben volt a mentőcsapat és a felszerelés (a Kecske-hegyi-kőfejtőben), és a baleset  helyszíne a közelben volt, a riasztás után tíz perccel már megkezdhettük a mentési műveletet.
Ennek eredményeképpen a pilóta és az ernyője alig egy óra leforgása alatt sérülésmentesen biztonságba került. A mentésen a BMSz mentőegységének helyszínre juttatásában Filei Károly segédkezett terepjáróval.
 
Ismét megerősítésre került, hogy a Magyar Szabadrepülők Szövetségével kötött, hasonló balesetek mentési hátterét megteremtő együttműködés szükséges és olajozottan működik.
 
Fotó: Filei Károly
 
 

Keresés