Két rosszul sikerült siklóernyős felszállás Tardoson

2017. május 28-án vasárnap - gyönyörű időben, mely kedvez a repülésnek - negyed háromkor kaptunk riasztást, hogy a tardosi felszállóhely közelében egy siklóernyős rosszul startolt, és  fára szállt. A hölgy lemászott, de az ernyőjét, mely felakadt egy fa tetejébe, nem tudta leszedni.  Délután 3 óra előtt újabb információ érkezet, hogy egy másik ernyős is eltűnt, nem találják.

A riasztásra három barlangi mentő indult a helyszínre. A starthelyhez legközelebbi parkolóba érkezve parkolóba feltűnt egy rendőrautó is, akik az eltűnt ernyős felől érdeklődtek. A fára szállt hölgy kicsit később arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy szerencsére jelentkezett a másik pórul járt ernyős is, így nem kell a rendőrségnek beavatkoznia.

Az ernyő a környék legmagasabb fáján akadt meg, ráadásul itt kezdett meredek lenni a terep és a fa nagyon húzott a lejtő felé. A fát kikötve, és kötéltechnikát használva sikerült a beülőt, majd az ernyőt is lebontani épségben a fa csúcsáról, este hat óra után nem sokkal. Szerencsére a helyszínen személyi sérülés nem történt.

Keresés