All Stories

Award on International Civil Protection Day

2019polgarivedelemMarch 1 is International Civil Protection Day. This year, the National Directorate General for Disaster Management thanked the Hungarian Cave Rescue Service for helping and supporting their civil protection efforts. At the ceremony, we heard Colonel Péter Jackovics' assessment of today's natural hazards and the protection against them.

Representatives of several NGOs received recognition at the event. This year, the acclaimed diploma and souvenir of Major General Dr. Zoltán Góra was received by our member Márton Kovács. We thank the recognition and hope that our relationship with Disaster Management staff, which has been developing so far, will continue to be successful in the future.

Photo: András Jóri

Civilians were also honored on Civil Defense Day

Katasztrófavédelmi elismeréseket vehettünk átOn the occasion of International Civil Protection Day, the National Directorate General for Disaster Management of the Ministry of the Interior held its central ceremony on 1 March. Forty-two people received ministerial and director-general recognition at the event. The diplomas were handed over by Major General Dr. Góra Zoltán to all those who had done outstanding work for the protection of human life and property, for the protection against disasters. Among the honorees were both professionals and those who, in addition to their work, volunteer for outstanding work in a field related to disaster management in some thread.

This year, Csaba Császár (Head of Technical Gear) received ministerial-level recognition, and Péter Kunisch (Secretary, SAR leader) and András Hegedűs (Head of the Training and Development) received director-level recognition.

Visszajelzések a Vadálló-kövek baleset kapcsán

Sok visszajelzés, köszönet érkezett, párat kiemelünk belőle:

"Gratulálok a sikeres mentéshez! Remélem - a sérült gyógyulása mellett - azt is, hogy a sajtó munkatársai, valamint egyéb fontos szervezetek vezetői is felismerik, milyen jó gyerekek vagytok és mennyire fontos, hézagpótló feladatot láttok el."

"Respect! Jó, hogy vagytok! ;-) "

"Profi mentes es profi beszamolo. Remeljuk maradektalanul meggyogyul a neni. Kirandulas kozben ott esett le a fenykepezogepem. Sokaig gurult hallotuk. Leereszkedtem utana ami eleg para volt tiszta napos idpben is. A gep persze nem lett meg."

"Hála és köszönet a segítőknek, és az egész csapatnak! Mi aznap 16 órakor értünk le a hegyről, egyik legnehezebb túraterepünk volt."

A Hoffmann-kunyhónál balesetet szenvedett úr köszönőlevele

Szervusz Doktor Úr!
Kedves Gyuridoki!


Mindenekelőtt szeretném megköszönni a segítségeteket! Nélkületek jóval nehezebben, és nem biztos, hogy időben jutottam volna kórházi ellátáshoz. Nagyon tetszett az a légkör, ami Nálatok uralkodik. Ezt őrizzétek meg sokáig! Sok ilyen kiváló közösségre volna szüksége az országnak, mint Ti vagytok!

A tegeződésünk meg természetes, hisz ilyen, és hasonló helyzetekben idétlenül venné ki magát a magázás. :) Magamról csak annyit, hogy a ficamon kívül törésem is volt. Most már jobban vagyok. Megműtöttek, ami az orvosok szerint jól sikerült. Csak a ficamot rakták lassan helyre. Majd 5 percig gyömöszkölték a bokámat, amitől magam előtt láttam a teljes Tejút rendszert, az összes csillagával. Talán a héten haza is engednek, majd 6 hét lábadozás következik. Ha nem haragszotok, felgyógyulásom után újra futni szeretnék, és versenyen kívül lefutni azt távot, amit a versenyen eredetileg szerettem volna, de a sérülésem megakadályozott benne (telefont viszek :) ).

Köszönet a megtalált kislányoktól

Az eltűnt kislányokKedves Nénink és Bácsik!

 

Mivel én még csak elsős vagyok anyut kértem meg, hogy segítsen megírni ezt a levelet. Nagyon szépen köszönöm, hogy megkerestettek minket.

A bácsi aki megtalált minket azt mondta hősök vagyunk. Szerintem Ti vagytok azok. Anyu elmesélte, hogy még a sötétben is kerestettek minket. Már jól vagyunk és az én arcom is szebb. Szeretnék kérni valamit. Mivel én nem találkoztam veletek megköszönném, ha egy fényképet tudnátok nekem küldeni.

Nagyon köszönöm, hogy ott voltatok és segítettetek nekünk. Most már elárulom, hogy nagyon féltünk és sírtunk is.

A Nagy-Getén megmentett úr köszönőlevele

Mentés a Nagy-Getéről 3.Napok óta keresem a szavakat, amelyekkel szeretnék köszönetet mondani az önzetlen segítségükért. Két hónapja mindenkinek elmondom, hogy milyen hálás vagyok a barlangászoknak, akik szinte kézben hoztak le a Getéről és úgy bántak velem, mint a hímes tojással. 

Bizonyára sok súlyos balesetet láttak már, nehéz feladatokat oldottak meg, de láttam az arcukon az aggodalmat, a féltést. Talán komolyabban vették a sérülésemet, mint én magam. Hálás vagyok a Doktornőnek, aki alaposan átvizsgált, láttam, hogy jó kezekben vagyok. Fantasztikus együttműködés, fáradtságot nem ismerő segíteni akarás jellemzi ezt a kis csapatot, mély emberi együttérzés sugárzik belőlük.

Kicsit büszke is vagyok, hogy részesülhettem ebből az érzésből. (Persze a baleset azért nem hiányzott!)