Együttműködés a Fővárosi Tűzoltósággal

Written by Hegedűs András.

Egyeztetéseket követően a BMSZ együttműködési megállapodást kötött a Fővárosi Tűzoltó Parancsnoksággal a működési területükön belül bekövetkező, nehezen megközelíthető helyeken (sziklafalak, meredek hegyi terepek, stb.) történő balesetek során sérült emberek mentéséről.
Az együttműködés keretein belül az első közös gyakorlatot 2010. november 19-én tartottuk a Pál-völgyi kőfejtőben. A bemutató során két hordágyban két „sérültet” szállítottunk el a tűzoltó kollégákkal közösen a Harcsaszájú-barlang bejáratától a kőfejtő aljába. Az egyik sérültet két feszített kötélhídon, a másikat körbe az ösvényen transzportáltuk. A tűzoltók időközben felállítottak (felfújtak) a kőfejtő aljában egy nagy orvosi sátrat, ahova a sérülteket beszállították, ellátták. A bemutatón az együttműködést kölcsönösen jónak ítéltük meg, az azt követő beszélgetésekből egyértelműen azt érzékeltük, hogy a tűzoltók is egy fontos hiánypótló szerződésnek tekintik a megállapodásunkat.
A rendezvényen a sajtó is képviseltette magát, az ATV híradójának utolsó két és fél percében itt vagyunk megtekinthetőek.